Gestart: Oirschot, 1 juni 2012


Wij hopen dat je, samen met je hond een leuke tijd bij ons zult hebben. Hieronder volgen wat huisregels om de training tot een succes te maken.

Parkeren
Het trainingsveld ligt op het terrein van Steenhof Stables, Steenovenweg 1 te Oostelbeers. Gelieve je auto te parkeren op het terrein. Mocht er geen parkeerplaats vrij zijn, zet je auto dan aan de rechterkant van de weg, buiten de poort.


Voor de training goed uitlaten
Om op tijd met de lessen te beginnen kun je het beste 15 min. voor aanvang van de les aanwezig zijn. Voordat je het trainingsveld opkomt, kun je je hond buiten het terrein, langs de weg uitlaten. Mocht er een ongelukje gebeuren op het terrein van Steenhof Stables of op de toegangsweg er naartoe, verzoeken we dit op te ruimen. Neem hiervoor een zakje mee. Op het terrein kun je het zakje in een afvalemmer deponeren.


Wat heb je nodig
Je hond dient volledig ingeënt te zijn, neem voor aanvang van de 1e les het entingsboekje mee. Enting tegen kennelhoest wordt sterk aanbevolen, maar is geen verplichting.
Beloninkjes: hap - slik - weg, hiermee bedoelen we dat het super lekker is en zodanig klein dat je hond het snel op kan eten en er niet te lang op hoeft te kauwen.
Speeltje: Het speeltje moet heel leuk zijn en alleen tijdens de training gebruikt worden. Omdat er meerdere combinaties trainen, mag er geen piepje in zitten, dit leidt de andere honden te veel af. Het speeltje moet lang genoeg zijn, zodat je hond niet onverhoopt in je hand kan bijten, ongeveer 50 cm.
Een leren of stoffen riem, van ongeveer 1,25 - 1,50 m, geen uitlooplijn of  dubbele "jachtlijn".
Een leren of stoffen halsband of goed afgestelde halfcheck. Slipketting of stroplijn zijn niet toegestaan!
Een clicker als je hiermee bekend bent, of als je dit wil gaan gebruiken.


Hoe trainen we
We trainen met een positieve lesmethode, door het belonen van het goede gedrag. Dit mag zijn mét of zonder de clicker. De beloning mag iets lekkers zijn, maar een speeltje is ook goed als je hond niet veel om voeding geeft.
De duur van de les is 45 minuten. Thuis train je liever niet zo lang, maak korte sessies per keer, zeker in de aanleerfase. Houd het leuk en oefen als je er samen zin in hebt.
Speel na de oefening om de druk van de training bij je hond te ontladen. Het spel hoeft niet lang te duren, stop als je hond het spel nog heel leuk vindt.
De aanwezige toestellen, mogen alleen onder begeleiding van één van de instructeurs gebruikt worden.


De juiste kleding
Sportieve/recreatieve kleding is het makkelijkst. Een buiktasje om je speeltje en/of brokjes in te doen is aan te bevelen.
Let er op dat je hond geen last heeft van je kleding. Maak je kleding dicht, loshangende kleding kan wapperen en is hinderlijk voor je hond. Dit geldt ook bijvoorbeeld voor lange jassen. Verder zijn gemakkelijke schoenen met wat grip het handigst.


Wanneer kun je NIET! komen trainen
Als je hond loops is, dit duurt ongeveer 3 weken vanaf het eerste moment dat je een druppeltje bloed ziet. Zelf kun je wel komen, zonder hond. De oefeningen kun je eventueel thuis zelf doen en, in overleg, is er materiaal beschikbaar om thuis te oefenen.
Als de hond ziek is, o.a. kennelhoest of diarree of andere besmettelijke ziekte. Bij twijfel, neem dan even contact met ons op.
Als de hond een blessure heeft of groeipijnen (in geval van pups).

Lessen inhalen
De training wordt in een blok van 10 lessen gegeven.
Mocht jezelf onverhoopt niet kunnen komen, dan stellen we je in de gelegenheid om maximaal 2 lessen, aan het eind van het blok in te halen.

Mochten wij onverhoopt de les moeten aflassen, zal de les opgeschoven worden. Je mist dan geen les uit het blok.


Meld je aub op tijd af! Dit mag per mail of per sms, minimaal 24 uur van te voren, uitzonderingen daargelaten.


Aansprakelijkheid
Deelname aan de cursussen is geheel voor eigen risico. Dogs Fit & Fun is niet aansprakelijk voor schade,verlies, diefstal of voor de schade die ontstaat bij ongevallen in welke vorm dan ook, die plaatsvinden op het terrein van Steenhof Stables.


Op het terrein is je hond aangelijnd, tenzij het voor de training nodig is om je hond los te hebben. Dit gaat altijd in overleg met de instructeur.


De cursist wordt geacht een aansprakelijkheidsverzekering voor derden (WAP) afgesloten te hebben, welke ook voor zijn/haar hond(en), kat(ten) of ander dier(en) geldig is. Dogs Fit & Fun is op generlei wijze aansprakelijk voor een ieder, mens of dier, die op het terrein van Steenhof Stables verblijft.


Door het deelnemen aan de cursus accepteert u deze huisregels. Het niet naleven van de huisregels kan leiden tot het door Dogs Fit & Fun eenzijdig beëindigen van de cursus, zonder restitutie van het cursusgeld.


Gastvrijheid
Op het terrein wordt de kantine bemand door gastvrouw Annette Brans, er zijn consumpties te verkrijgen tegen een sportieve prijs. Het toilet bevindt zich in de stal, rechts van de poort.


Bereikbaarheid
Om ons te bereiken kun je mailen naar: 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bellen of een bericht sturen kan ook naar: 

06 229 88 064


Mochten er nog vragen zijn, horen we het graag.


We wensen jullie een fijne trainingstijd bij Dogs Fit & Fun!
Arie, Lonneke & Patricia