Dogs fit and fun

Onze huisregels

Maak een succes van iedere hondentraining

We hopen natuurlijk dat je samen met je hond een geweldige tijd tegemoet gaat bij onze hondenschool. Om er een succes van te maken, lichten we hieronder graag wat huisregels toe. Hiermee verloopt de training effectiever. 

Parkeren

Parkeer je auto op de Franse Baan 1 in Oostelbeers. Geen plek? Zet ‘m dan buiten de poort, aan de zijkant van de weg.

Uitlaten

Laat je hond goed uit voor de training. Dit kan eventueel langs de weg, net voordat je het trainingsveld oploopt. Ongelukjes zijn oké, maar ruim ze alsjeblieft wel op. Neem daarvoor een zakje mee. We hebben een afvalemmer op het terrein. 

Benodigdheden

Inentingen
Je hond dient volledig ingeënt te zijn. Kennelhoest wordt sterk aangeraden, maar wordt niet verplicht. 

Beloninkjes
Hap, slik, weg. Neem kleine beloningen mee die je hond superlekker vindt en snel op kan eten.

Speeltjes
Neem een favoriet speeltje mee van ong. 50 centimeter lang die alleen tijdens het trainen gebruikt wordt. Zonder piepje, zodat andere honden niet te veel afgeleid worden. 

Stoffen of leren riem & halsband
Neem een riem en halsband van stof of leer mee. Een goed afgestelde halfcheck is ook goed. Een slipketting of stroplijn niet. Over een te lange lijn zal je hond struikelen, dus neem een riem mee die max 1,5 meter lang is. 

Trainingswijze

Positieve lesmethode
Wij trainen met een positieve lesmethode door goed gedrag te belonen. De beloning mag iets lekkers zijn, maar een speeltje is ook goed mocht je hond niet veel om voeding geven.

Aanlijnen
Op het terrein is je hond aangelijnd. Tenzij het voor de training nodig is om je hond los te hebben. Dit gaat altijd in overleg met de instructeur. 

Kleding

Het is belangrijk dat je hond geen last heeft van je kleding. Sportieve of recreatieve kleding werkt het beste. Een buiktasje om je speeltje en beloninkjes in te doen is ook een aanrader. Tot slot adviseren we gemakkelijke schoenen te dragen met veel grip.

Afmelden

Loops
Meld je af als je hond loops is. Dit duurt ongeveer 3 weken vanaf het eerste druppeltje bloed. Je bent welkom zonder hond zodat je de oefeningen eventueel zelf thuis kunt doen. 

Bij ziekte
Als je hond ziek is meld je je ook af. Met bijvoorbeeld kennelhoest, diarree of een andere besmettelijke ziekte. Twijfel? Neem dan even contact op met je dierenarts. 

Blessure
Heeft je hond (of pup) een blessure of groeipijn? Meld je dan ook af. 

Lesuitval
Mocht de les onverhoopt uitvallen, dan schuiven we de les een week op. Je mist dan geen les uit het blok.

Tijdig afmelden
Meld je alsjeblieft op tijd af. Minimaal 24 uur van te voren. Dit mag per mail, app of sms.

Lessen inhalen

De training wordt in een blok van 10 lessen gegeven. Het is belangrijk om zo veel mogelijk lessen bij te wonen. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn, dan is het mogelijk om maximaal 2 lessen in te halen aan het einde van het blok. 

Aansprakelijkheid

Eigen risico
Deelname aan de cursussen is geheel voor eigen risico. Wij zijn niet aansprakelijk voor schade, verlies en/of diefstal die ontstaan tijdens of na de training van ons of het trainingsveld. 

Aansprakelijkheidsverzekering
Je wordt geacht een aansprakelijkheidsverzekering voor derden (WAP) te hebben. Wij zijn generlei aansprakelijk voor zowel mens als dier op het trainingsveld.

Naleven van huisregels
Door het deelnemen aan de training accepteer je onze huisregels. Het niet naleven hiervan kan leiden tot een eenzijdige beëindiging, zonder teruggave van het cursusgeld. 

Gastvrijheid

Op het terrein wordt de kantine bemand door ons. Er zijn consumpties te verkrijgen tegen een sportieve prijs. Het toilet bevindt zich naast de kantine.

Fijn dat je traint bij Dogs Fit and Fun